MAEI sieraden

IMG_20170208_190012_942

Een tijdje geleden kwam ik in contact met de sieraden van Maei.Een nederlands merk dat zich onderscheidt van de concurrentie door de folkloristische tekeningen op houtgeschilderde kralen.

Toen ik ze voor de eerste keer zag wist ik niet goed wat ik er van vinden moest.Mooi? Ja absoluut,zelfs zeer speciaal.Maar is het echt mijn stijl? Ik wist het op dat moment niet zo goed.De vele kleuren schrokken me een beetje af, althans voor mijn persoonlijke kledingstijl dan.Toch gaf ik het een kans.Toen ik ze thuis voor de eerste maal om deed, twee armbanden die ik in mijn bezit heb, was ik aangenaam verrast.Mijn armbanden (zie foto bovenaan) zagen er met de juiste kleding zelfs nog veel klassevoller uit dan op foto.Ze komen echt heel rijkelijk over.Met onopvallende kleuren in de kleding kunnen deze armbanden zelfs echte ‘eyecatchers’ worden van jou outfit.Dit is echt weer zo’n typisch voorbeeld van een item dat je echt eerst moet proberen voor je kan oordelen.Nu draag ik ze vaak in combinatie met de juiste, vaak donkere of eenzijdige kleurencombinaties en door de vele kleuren die in de kralen verwerkt zijn, kan je ze bijna met alles dragen.

Facetune-20170404-546184133
Twee prachtige armbanden van Maei die je regelmatig kan terug vinden bij mijn dagelijkse voorbereiding

De collectie van Maei bestaat uit meer dan armbanden alleen.Je vindt er onder andere ook bijpassende oorbellen, hangers,bangles,kettingringen ed , en er is zelfs een verzilverde lijn.Al deze items vind je dan ook nog in alle verschillende kleuren en diktes van de kralen.

Maar waar komt het idee van deze toch wel eigenzinnige ontwerpen vandaan? Marieke Slangen,ontwerpster van Maei, was van kinds af al enorm gefascineerd door folklore.Deze voorliefde kwam al snel tot uiting in haar eigen handbeschilderde kralen.Door haar vele reizen kwam ze in 2007 in contact met Indiase kunstenaars, die in staat bleken te zijn haar ontwerpen te reproduceren.Terug in Nederland is Marieke aan de slag gegaan om haar eerste ontwerpen te maken en zo was het sieradenlabel Maei een feit.

Het maatschappelijke aspect is voor de ontwerpster ook enorm belangrijk.Voor haar is het bijzonder leuk om met mensen aan de andere kant van de wereld te kunnen werken, die haar ontwerpen tot in de juiste details kunnen verwezenlijken en in ruil zorgt zij dan voor een goed en eerlijk inkomen zodat de de makers hun gezin goed kunnen onderhouden.Twee vliegen in één klap dus.Haar droom om mooie en unieke sieraden te maken waar mensen vrolijk van worden komt zo uit en Marieke kan met haar label echt nog iets goed doen “voor de wereld”.

De manieren waarop Marieke haar kralen vervaardigd worden zijn echt ambachtswerk.In totaal werken er vier mensen in India aan de kralen.Zoals ik al eerder zei worden de kralen dus stuk voor stuk handgeschilderd en dit is best arbeidsintensief te noemen wetende dat één kraal twee à drie uur in beslag neemt. Het resultaat is dan ook echt perfect!

Wetende dat de ontwerpen worden uitgebracht in een zeer gelimiteerde oplage en daarenboven handgemaakt zijn,mag je echt wel spreken over unieke stukken.

Ik ben alvast fan!

Kijk voor alle ontwerpen en informatie op http://www.maei.nl

Deze diashow vereist JavaScript.

Mvg Miss K

Gepubliceerd door

6 reacties op ‘MAEI sieraden

  1. Dikke proficiat met je blog meid. Wat heb je dit goed gedaan zeg. Stiekem altijd een droom geweest van me, om mijn eigen blog op te starten. Proficiat dat je die stap durft te zetten. Ik ben alvast fan

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s