Een leuk ontbijtje bij Crumbles and beans

In het verleden deelde ik al wel eens vaker leuke adresjes of gezellige plekjes op mijn instagrampagina. Als liefhebber van de leuke koffie- ,ontbijt- en lunchzaakjes wil ik dit zeker hier op mijn blogje ook blijven doen.

Als eerste wil ik meteen mijn meest recente bezoekje onder de loep nemen. Mijn eerdere persoonlijke tips kan u terug vinden op mijn instafeed of zullen in de toekomst ongetwijfeld hier nog de revue passeren.

Vorige week bezocht ik Crumbles and Beans in de Lange Dijkstraat gelegen in Antwerpen noord tussen het Sint-Jansplein en Park Spoor Noord. Voor velen onder ons is dit misschien een minder gekende buurt en eerlijkheidshalve ook toegegeven…de leuke eetadresjes liggen er niet dik bezaaid en misschien alleen daarom is dit gezellig plekje al een vermelding waard.Processed with VSCO with g2 preset

Bij binnenkomst viel mij onmiddellijk de rustige en zelfs huiselijke sfeer op. Je kan plaats nemen aan één van de tafeltjes richting de keuken of aan de grote tafel net voor het grote raam dat uitzicht geeft op het kleine gezellige terrasje.Groot pluspunt is hier de enorme longchair die er uitnodigend uitziet om je in neer te vleien met een lekkere latte en een stukje taart samen met een magazine of krant die allemaal ter beschikking liggen in deze gezellige zaak.

 

Wij plaatsten ons aan de grote tafel omdat we natuurlijk een heerlijk ontbijtje in gedachte hadden en de kleine tafeltjes ons daarvoor ietsje te klein leken. Doordat het op het moment van binnenkomst redelijk rustig was konden we deze keuze maken zonder ons schuldig te voelen 🙂

De gastvrouw, die zeer vriendelijk en hulpvaardig was, kwam snel naar onze tafel en konden onmiddellijk bestellen. In afwachting van onze eerste stevige maaltijd van de dag bestelde ik al een macchiato om te beginnen. Verwacht je hier zeker niet aan fijne “latte-art” toestanden maar gewoon een eerlijk en correcte koffie. Even later kwam ook mijn glaasje vers geperst fruitsap uit de keuken. Héérlijk!!! Niets zo lekker om ’s ochtends de dag te beginnen met de nodige dosis vitamientjes. Een gezellige babbel later kwam dan ook ons eten op tafel. Een broodmandje, met meer dan voldoende vers gebakken dikke sneden wit en bruin brood en een croissantje, werd in het midden geplaatst. Vooraf werd er al een plankje met potjes witte chocolade, nutella, speculoospasta en smeerpasta van Cote d’or bijgezet die van tafel naar tafel verhuisden. Op zich niet het achtste wereldwonder maar er stonden ook twee potjes zelfgemaakte confituren bij, bestaande uit framboos en sinaasappel, en die waren gewoon super! Als laatste kwam nog het hartig beleg met een heerlijk stukje hesp, verschillende kaasjes en wat salami. Smullen maar!

Processed with VSCO with s2 preset

Als je even op de kaart keek kon je merken dat je je ontbijt nog makkelijk kon uitbreiden met allerlei lekkere dingen zoals een eitje, yoghurt met granola of muesli en zoveel meer. Het beviel ons prima in deze rustige eetgelegenheid met zicht op het terrasje en de  voorbij wandelende buurtbewoners. Niets zo leuk dan mensen kijken toch?! 🙂

Levensgenieters als we zijn, met helaas die dag te weinig tijd, viel ons onmiddellijk de leuke presentatietafel op in het midden van het zaakje met daarop allerlei lekkers zoals heerlijk uitziende zelfgemaakte taartjes, quiches ,gebakjes, homemade granola en bio limonades. Het idee achter Crumbles and Beans is om zoveel mogelijk zelf te maken uit eigen oven.

Processed with VSCO with s3 preset

Voor mensen die wat later op de dag langskomen en niet van het “all-day breakfast” willen genieten vinden heus nog wel wat lekkers op de lunchkaart.Vers gemaakte soepen, heerlijk bereide boterhammen en broodjes of een homemade quiche, al dan niet vergezeld van een bio wijntje, horen onder andere tot de mogelijkheden.

Dit zaakje heeft zeker vele positieve punten met hun vele zelfgemaakte lekkernijen(vaak met locale producten), de ruime mogelijkheid tot ontbijt , de vriendelijke bediening en de zéér democratische prijzen, wat zeker het vermelden waard is.Al deze opsommingen maken van Crumbles and Beans zeker een verborgen ‘hotspotje’….en in dit geval(verborgen) mag je dat laatste zeer letterlijk nemen.

Liefs Miss K

P.S. hebt u zelf opmerkingen, tips of een vraagje laat dan zeker een berichtje na.Voor eerdere besproken zaakjes verwijs ik u graag verder naar mijn instagrampagina voor meer info.

Facetune-20170411811455852

Gepubliceerd door

7 reacties op ‘Een leuk ontbijtje bij Crumbles and beans

  1. Wat een prachtige revieuw opnieuw meid. Ik krijg al meteen zin om er langs te gaan en te genieten van al dat lekkers. Je schrijft op een zeer aangename manier waarop je geen seconde verveelt raakt. Echt top 💋

    Geliked door 1 persoon

  2. Leuk geschreven en zoals je het hier hebt verwoord een mooi visitekaartje voor Crumbles and beans. Klinkt als een verwennerij in huiselijke sfeer. Ik zou het zeker niet nalaten er binnen te gaan indien de gelegenheid zich ooit voor doet.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s