Dit is wat ik begrijp onder een rustig relax avondje….

Zo eens een avondje dat je echt tijd voor jezelf kan hebben…zalig toch?! Eén probleem, hoe begin je eraan? We hebben het allemaal zo enorm druk dat echt een paar uurtjes me-time vaak gewoon niet aan bod komt. Zo nu en dan, en  dat is minder dan ik zelf zou wensen, probeer ik toch ééntje in te plannen.

Wat is nu voor mij een ideale “pamper” avond? Gewoon even ontsnappen uit de dagdagelijkse rush, relaxen en tot rust komen is voor mij de definitie van een geslaagde avond. Alle overbodige impulsen van tv, smartphone achterwege laten en je hersenen even rust gunnen. Gewoon een uurtje op bed liggen met een leuk (fashion) magazine of boek, een gezellig warm bad met een muziekje op de achtergrond, kaarsjes aan met een goed glaasje wijn is voor mij gewoonweg zalig. Zelfs op een avondje met minder tijd kan je toch heerlijk genieten met enkele eenvoudige productjes die jou momentje toch net ietsje specialer maken. Enkele avonden geleden had ik weer eens zo ééntje en die wil ik met jullie delen.

Voor mijn moment van start kon gaan moest er eerst één belangrijk punt gebeuren die best wel zwaar is voor ons allemaal dezer dagen…smartphone uit!Pc uit! …. Go!

IMG_20170417_185635_810

Terwijl ik alvast mijn warm badje liet vollopen wou ik toch nog even een maskertje opleggen. Ik keek in mijn voorraaddoos en vond een oranje Kiehl’s potje met een gezichtsmasker , namelijk de ‘Turmeric and cranberry seed energizing radiance masque’ die er voor moest zorgen dat je doffe vermoeide huid weer stralend en fris voor de dag komt. Een van de belangrijkste onderdelen die het masker bevatten zijn veenbessen(anti-oxidant ‘superberry’ rijk aan resveratrol en kurkuma) en veenbes zaden.

Processed with VSCO with  preset

Voordat ik het maskertje aanbracht heb ik uiteraard mijn gezicht uitvoerig gereinigd om het beste resultaat te bekomen. Eenmaal het maskertje op mijn gezicht aangebracht was merkte ik al snel een verkoelend gevoel. Enkele ogenblikken later begon de substantie te harden en trekkerig te worden. Nu je weet dat het maskertje zijn werk zal doen moest ik hem 5 a 10 minuutjes ophouden. Ideale tijd dus om je even op bed te leggen en EINDELIJK het einde van het artikel uit je magazine te lezen waar je al zolang aan bezig was:)

Processed with VSCO with s2 preset

Na 10 minuutjes was het tijd om het masker af te spoelen. Met lichte tegenzin liet ik me weer uit bed vallen en ging ik het masker zachtjes verwijderen met warm water terwijl ik kleine cirkelvormige bewegingen maakte om het beste resultaat te bekomen. Zo,dit was klaar en inderdaad voelde mijn huid zijdezacht aan. Echt een leuk gevoel

Nu was het tijd om in mijn heerlijk warm bad te springen en rustig te ontspannen. Voorafgaand nog even een , Lush bathbomb , ingooien en we konden beginnen. Dit keer was het de ‘Twilight”. Deze zou er voor moeten zorgen dat,  door middel van essentiële oliën , je al volledig tot rust kan komen en je jezelf kan voorbereiden op een heerlijke nachtrust. Mijn badje veranderde onmiddellijk van de ondergaande zon naar een schitterend nachtblauw. Ik rook onmiddellijk de lavendel , en samen met de benzoë en tonka zorgden ze voor een verzachtend parfum.

Processed with VSCO with  preset

Met deze heerlijke geuren en het warme water was het tijd om rustig onderuit te zakken, een nipje van mijn glaasje wijn te nemen , vervolgens mijn oogjes even te sluiten en terwijl Ed Sheeran zijn ‘Perfect’ zong door mijn iPod speaker , kon ik rustig genieten van mijn heerlijk badje terugdenkend aan het geweldig concert dat ik gezien had van hem de week voordien 🙂

Niets leuker dan zo een avondje afsluiten toch?!

Zo dit wilde ik even met jullie delen hoe ik mijn laatste ‘relax avondje’ doorgebracht heb. Welke producten en welke verzorgingen ik gebruik voor dit soort gelegenheden verschillen van keer tot keer natuurlijk en zullen hier zeker nog aan bod komen.

Hoe beleven jullie je ‘verwen avondjes’? Zijn er bij jullie speciale verwen producties die jullie speciaal gebruiken? Laat het maar weten!Uiteraard voor alle andere vragen , reacties of suggesties sta ik steeds klaar.

Mvg Miss K

Gepubliceerd door

4 reacties op ‘Dit is wat ik begrijp onder een rustig relax avondje….

  1. Krijg helemaal zin in ME-time en een badje nemen na je blogartikel te lezen.. Ik vind een maskertje altijd genieten en een leuk boek of magazine lezen. Heel leuk geschreven. Zoen!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s