Geen alledaagse tassen… Mijn Juuty verhaal.

Een tijdje geleden kwam ik in contact met het tassenmerk Juuty. Behalve dat ik nu en dan eens een foto zag passeren moet ik eerlijk zeggen dat ik er niet heel veel over wist. Nieuwsgierig als ik was ging ik onmiddellijk op zoek op het web. Wat natuurlijk direct opviel was de niet alledaagse stof voor tassen waaruit deze werden vervaardigd. Als groot handtas liefhebber (een vrouw kan er toch nooit genoeg hebben 🙂 ) , en fan van leuke fashion items die net dat tikkeltje anders zijn, kon ik haast niet wachten om ze van naderbij te kunnen bekijken.

Eenmaal thuis aangekomen was ik onmiddellijk onder de indruk van wat ik voor me zag. Hele leuke handtassen voor verschillende doeleinden met een bijzonder hoge staat van afwerking. Ik had een grote handtas en een klein cross-over tasje. Beiden bestonden uit dezelfde materialen, namelijk uit duurzaam jute afgewerkt met eco-vriendelijk leer met vooraan het herkenbare houten logo. Het grote model, een mooie avondtas waar ik op een feestje al leuke commentaren over kreeg, had vooraan twee vakken met ritssluiting en een super handig spiegeltje als sleutelhanger. Binnenin waren er twee open vakjes en een ritssluiting met groot opbergvak achteraan de tas. Het andere tasje had één ritssluiting met daaraan het o zo handig spiegeltje. De oranje binnenvoering is bedrukt met het steeds wederkerende Juuty logo wat er heel rijkelijk deed uitzien.

IMG_20170403_185857_664
De grote Harper hand bag met leuke sleutelhanger met superbelangrijk item in verwerkt , namelijk een spiegeltje 🙂
IMG_20170425_185648_289
De clover cross-body ideaal voor een uitje of citytrip of om gewoon je handen vrij te hebben onderweg met de kids

Maar wat het meeste opviel binnenin is dat bij het logo ook een nummer stond wat natuurlijk maar één ding kon betekenen…namelijk dat elke tas een uniek nummer had en de tassen handgemaakt zijn.Handgemaakt zei u??? Inderdaad! Om dit uit te leggen kunnen we beter even dieper ingaan op het unieke verhaal achter Juuty.

In 2014 bezochten Rik en Rosanne, oprichters, Bangladesh. Direct waren beiden gefascineerd door het wonderlijke land met de grote contrasten. Prachtige materialen en groot vakmanschap maar anderzijds ook helaas de grote armoede en vervuiling. Ze besloten onmiddellijk dat ze wilden bijdragen aan de ontwikkeling van het land. Juuty was geboren!

Na een half jaar onderzoek gingen beiden een samenwerking aan met een lokaal fabriek, aangesloten bij het CBI(ministerie van buitenlandse zaken) dat vrouwelijke arbeidsparticipatie stimuleert. De arbeiders worden er allemaal gelijk behandeld en krijgen een eerlijk loon en vakantiedagen en dat in goede werkomstandigheden. Doordat de mensen er met veel plezier werken zijn ze ook in staat om de tassen aan de hoogste kwaliteit af te werken. Een duidelijke win-win situatie dus. Ouders verdienen op een goede manier hun geld waardoor ze hun kinderen naar school kunnen laten gaan en hun gezin kunnen voorzien van alle broodnodige dingen, anderzijds krijgen de ondernemers een prachtig afgewerkt HANDGEMAAKT product dat aan de allerhoogste eisen onderworpen is om aan de klant af te leveren.

Natuurlijk heb je geen fantastisch eindproduct zonder hoogwaardige materialen.Zo komen we bij punt twee van dit prachtige verhaal.

De mode-industrie is momenteel één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Juuty wil hier verandering in brengen. Daarom gebruiken ze uitsluitend milieuvriendelijke, hoogwaardige materialen voor de tassen.

Juuty is het eerste merk dat gebruik maakt van een nieuw ontwikkeld type jute. De jute van Juuty is zeer duurzaam, geurloos en erg zacht. Deze excentrieke vezel is één van de meest milieuvriendelijke vezels ter wereld. Dus, goed voor ons en onze directe omgeving!

Het leer van Juuty wordt geproduceerd met behulp van de meest milieuvriendelijke looitechnieken beschikbaar in de leerproductie. Het leer wordt gelooid met natuurlijke ingrediënten in plaats van schadelijke chemicaliën. Aangezien slechts 10 procent van de wereldwijde productie van leer op deze manier wordt gelooid, is onze Juuty one of a kind! 

Ik vond door de niet gebruikelijke materialen waaruit deze handtassen verwaardigd zijn  mijn items al uniek en mooi, maar door dieper in te gaan in het verhaal was ik helemaal overtuigd van het unieke karakter van mijn handtassen. Mens- en milieuvriendelijk, duurzaam en bovenal goed uitziend….dan mag ik toch gerust het woord ‘fashionable’ in de mond nemen, niet?! Daar zijn we toch, wij modebewuste dames, allemaal naar op zoek? 🙂

Tot slot nog even dit.Wetende dat de oprichters Rik en Rosanne besloten hebben in het najaar van 2016 om Juuty over te laten aan twee Belgische ondernemers om de internationale groei van het merk nog verder te realiseren ben ik bijzonder blij dat ik deze handtassen in mijn bezit heb. Lazen wij in het verleden(vorige week zelfs nog) in de kranten en vakbladen niet dat handtassen van iconische merken in de modeindustrie een perfecte investering waren? Wie weet waar Juuty over een aantal jaar staat op de wereldkaart?! 😉

Vinden jullie deze tassen of het verhaal achter Juuty ook zo leuk? Hebt u opmerkingen, suggesties of vragen? Stuur me gerust een mailtje of laat een berichtje achter.

Voor meer info, andere modellen ,het volledige verhaal of zelf eentje bestellen…Kijk dan snel even op

http://www.juuty.com

Mvg Miss K

Processed with VSCO with  preset
De hoogwaardige afwerking van de binnenvoering bij alle Juuty tassen

 

Processed with VSCO with a5 preset
Alle tassen hebben een leuke katoenen opbergtas om makkelijk weg te bergen of je handtas mee te nemen op reis zonder ongelukken

Gepubliceerd door

5 reacties op ‘Geen alledaagse tassen… Mijn Juuty verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s