De kennismaking met een schattige macaron…

Enkele weken geleden viel er een leuk pakketje in mijn brievenbus. Daarin stak een doosje waarop ‘le mini macaron’ geschreven stond. De verpakking leerde mij dat het om een gel manicure set ging.

Bovenaan de doos viel je onmiddellijk het kleine led lampje, u kan het al raden in de vorm van een macaron, op in een mooie roze kleur. (zijn in verschillende kleuren beschikbaar). Onder het lampje zat dan een kleiner doosje met daarin alle benodigdheden die je nodig had om onmiddellijk aan de slag te kunnen. Zo waren een nagelvijl, tien remover pads, een stick om je nagelriemen achteruit te duwen, de usb-adaptor om de macaron van stroom te voorzien en natuurlijk een 3- in- 1 semipermanente lak in een kleur naar keuze. Ikzelf had de ‘strawberry pink’.

Processed with VSCO with s3 preset

Ik had eerst wel wat bedenkingen bij het kleine apparaatje maar vanaf het eerste gebruik werd het mij wel duidelijk dat het best nog wel een handig ‘hebbedingetje’ was.

Voor je je nagels in een gepast kleurtje wentelt, kan je ze nog snel even een voorbereidende snelle verzorging geven. Heb je nog restanten van een vorige laag semi permanente lak, kan je de zakjes om brengen om alle restjes nagellak vlot te verwijderen. Je houdt ze een kwartiertje om elke vinger en de verf komt er makkelijk af. Is het je eerste gebruik en heb je nog geen laag op dan kan je onmiddellijk beginnen met het verzorgen van je nagels met de stick om je nagelriempjes vlot te verzorgen. Nadien ga je aan de slag met je kleine meegeleverde vijl om je nagels mooi egaal te maken. Nu is het tijd om met de semi gel polish aan de slag te gaan. Hoe ga je te werk? Je brengt een eerste dunne laag aan op je eerste nagel. Dan druk je op het knopje van je macaron en het lampje gaat branden. Na exact 30 seconden gaat het lampje automatisch uit en ben je klaar om een tweede laag op je nagel aan te brengen. Dan herhaal je het ritueel en ga je weer 30 seconden onder de lamp, die trouwens uitstekend werkt. Nu denk je misschien dat dit toch best lang kan duren zo vinger per vinger onder de lamp, maar met de juiste handeling valt dit best mee. Op het moment dat je eerste nagel onder de lamp zit voor zijn droging, kan je ondertussen je volgende vinger van een gepast laagje voorzien. Lichtje gaat uit, droge nagel eruit, je pas geverfde nagel er onder, en je gaat ondertussen weer verder met de volgende… en ga zo maar door. Tien minuutjes later hebben je nageltjes een mooie gel laag op. Een beetje professionele behandeling zo bij je thuis. Leuk toch?

Processed with VSCO with s3 preset
De strawberry pink (links)  en de bordeaux (later bijgekocht) kleurtjes in mijn bezit. De mini macaron op deze foto staat omgedraaid zodat je het lampje ook boven je teennagels kan zetten.

Wat zijn nu mijn bevindingen na enkele malen de mini macaron gebruikt te hebben? Over het algemeen ben ik super tevreden met de resultaten. Het is vrij makkelijk om je nagels van een professionele look te voorzien. Het lampje op zich werkt uitstekend en je nagels zijn dan ook droog na 30 seconden. De timer in het lampje is bovendien super handig. Toegegeven, de beloofde twee weken dat je gel nagels in nieuwstaat blijven is niet helemaal het geval. Ik spaar mijn nagels niet en doe mijn dagelijkse bezigheden gewoon en dan durft er al wel eens na een dag of vijf een stukje los te komen. Je kan nog wel een topcoat bijkopen blijkbaar dat dit probleem moet oplossen en zo je nagels zelfs drie weken een mooie look moet geven. Wat dan weer wel super handig is aan de beschadigde nagel is dat je de laag er zeer makkelijk kan afhalen. De nagel is niet beschadigd en je kan gewoon weer die ene nagel van een nieuw laagje voorzien. Als laatste is het setje ook zo handig klein dat hij echt wel ideaal is om overal mee naartoe te nemen en makkelijk weg te stoppen in je bagage voor op reis.

Ik kan dus alleen maar concluderen dat dit basis setje echt wel de moeite waard is om in huis te halen. De prijs is meer dan schappelijk. Op de website van le mini macaron kan je hem bestellen voor 31,23 en in België is hij verkrijgbaar bij Di (beauty and care) voor 34,99 als ik het goed heb. Bij Di vind je trouwens ook nog enkele andere kleurtjes om in huis te halen. Kijk voor meer info op

http://www.leminimacaron.com

http://www.di.be

Mvg Miss K

Vragen, opmerkingen of tips?! Voel je vrij om ze met mij te delen.

20170505_180443

Gepubliceerd door

Een reactie op “De kennismaking met een schattige macaron…

  1. Ziet er leuk uit, zeker de referentie naar macarons hihi! Ik denk er al even aan om dit thuis zelf te doen ipv uedere 4 weken naar een nagelstyliste te gaan. Sensationail heeft ook van deze starterspakketten maar zijn geloof ik wel duurder in aankoop!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s