Barchel. Hotspot met een grote H !!!

Aan toffe, gezellige ontbijt- en lunchzaakjes geen gebrek dezer dagen. Je vindt ze namelijk in elke straat. Regelmatig gaan er ook nieuwe open. Een zegen voor mij, want niets waar ik zo van kan genieten als van een heerlijk ontbijtje, toffe brunch of gewoon een lekkere latté in een gezellig kader en dat in alle rust. Barchel stond al enige tijd met stip genoteerd in mijn agenda. Hoewel ik wekelijks diverse zaakjes bezoek, was het er toch op de één of andere manier nooit van gekomen om eens binnen te gaan. Veertien dagen geleden was het dan toch eindelijk zover…. en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Processed with VSCO with s3 preset
De lunchbar is ondergebracht in een prachtig pand.

Nog voor je je plaatsje gevonden hebt voel je al onmiddellijk dat het goed zit. Barchel,  vlakbij het stadspark, is gevestigd in een prachtig Antwerps herenhuis.

 

‘Come for the eyecandy, stay for the soulfood’.

Is een quote dat barcel graag gebruikt om hun zaak te omschrijven. En terecht! Prachtige houten vloer, typerend voor deze stijl, plafond hoge ramen waarlangs het daglicht prachtig binnenvalt, marmer en tegeltjes aan de bar, verder heel veel rustgevend wit met hier en daar goedgekozen decoratie. Je kan hier heerlijk zitten vooraan aan het raam met leuk zicht op het Antwerpse stadsleven, rustig plaatsnemen aan de kleine knusse tafeltjes of met het hele gezelschap aan de lange tafel achteraan. Ikzelf koos voor een plekje achterin aan het grote raam met zicht op de prachtige stadstuin. Bij mooi weer zal het hier trouwens heerlijk toeven zijn.

Interieur en gezelligheid is één, maar geen topzaak zonder lekker eten natuurlijk. Barchel is een All day Foodbar. Breakfast, lunch and any time in between. Weet dat je hier kan ontbijten tot 11u45, om daarna te vervolgen met de lunch?!

– Breakfast bagel met cream cheese, bacon, gepocheerd eitje en avocado cream – French toast met seizoensfruit – sunny greek bowl – wraps – homemade icetea of gewoon een overheerlijk stukje taart met niet alledaagse thee’s of perfect geserveerde koffie?!….  Klinkt dit voor u ook zo aangenaam in de oren? Dit is nog maar een kleine greep van al het lekkers dat de kaart en suggestiebord te bieden heeft. Het leuke is dat alle gerechtjes worden gemaakt met bijna allemaal producten van locale leveranciers.

Processed with VSCO with s3 preset
De menukaart met zoveel lekkers op dat kiezen moeilijk wordt….
Processed with VSCO with s3 preset
… om nog maar te zwijgen over het suggestiebord 🙂

Na het voorbijkomen van alle goed uitziende bordjes voor de andere tafeltjes was het nog moeilijker om een keuze te maken. Na lang twijfelen besloot ik om de banana pancakes te nemen, mijn gezel nam het bananabread met salted karamel, kokosroom en fruit. Eenmaal op tafel zag je gewoon dat al dat lekkers gewoon met heel veel liefde en oog voor detail klaargemaakt worden. De bezielers van Barchel (Bar-CH-EL) Charlotte en Ellen zijn daarmee meer dan in hun opzet geslaagd. Hun passie voor lekker en bovendien mooi eten komt onmiddellijk bovendrijven. Echte meesterwerkjes! Mijn bananen pannenkoeken afgewerkt met vers fruit en bijpassend sausje smaakte gewoon hemels. Beter kan je volgens mij geen pancakes serveren. Top !!! Een pure en bewuste keuken op een perfecte manier aan tafel gebracht.

IMG_20170903_091046_869
Bananapancakes… En ja, het was zo lekker als ze eruit zagen 🙂
IMG_20170823_092637_064
Bananabread. Een streling voor het oog en de smaakpapillen.

Na dit lekkere ontbijt was het nog even genieten met een lekker tasje koffie, een tijdschrift en lekker even onthaasten in een prachtig decor. Hier voelde ik me onmiddellijk thuis. Het plaatje was af.

Eén ding staat nu al vast na een voormiddag genieten… Mij gaan ze hier nog vaker terug zien!!! Geweldig.

Praktische informatie:

LOCATIE
Van Bréestraat 6
2018 Antwerpen

OPEN
Di – Vrij, 8u00 – 16u00
Zat, 9u00 – 17u00
Zondag & maandag gesloten

http://www.barchel-antwerp.com

Hebben jullie deze hotspot al eens bezocht? Wat is jullie favoriete lunchbar, waar er lekker eten en drinken geserveerd wordt of je echt tot rust kan komen?

Mvg Miss K

Processed with VSCO with s3 preset
Een oase van rust! In de prachtige stadstuin is het heerlijk toeven.

 

Gepubliceerd door

24 reacties op ‘Barchel. Hotspot met een grote H !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s