Barchel. Hotspot met een grote H !!!

on

Aan toffe, gezellige ontbijt- en lunchzaakjes geen gebrek dezer dagen. Je vindt ze namelijk in elke straat. Regelmatig gaan er ook nieuwe open. Een zegen voor mij, want niets waar ik zo van kan genieten als van een heerlijk ontbijtje, toffe brunch of gewoon een lekkere latté in een gezellig kader en dat in alle rust. Barchel stond al enige tijd met stip genoteerd in mijn agenda. Hoewel ik wekelijks diverse zaakjes bezoek, was het er toch op de één of andere manier nooit van gekomen om eens binnen te gaan. Veertien dagen geleden was het dan toch eindelijk zover…. en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Processed with VSCO with s3 preset
De lunchbar is ondergebracht in een prachtig pand.

Nog voor je je plaatsje gevonden hebt voel je al onmiddellijk dat het goed zit. Barchel,  vlakbij het stadspark, is gevestigd in een prachtig Antwerps herenhuis.

 

‘Come for the eyecandy, stay for the soulfood’.

Is een quote dat barcel graag gebruikt om hun zaak te omschrijven. En terecht! Prachtige houten vloer, typerend voor deze stijl, plafond hoge ramen waarlangs het daglicht prachtig binnenvalt, marmer en tegeltjes aan de bar, verder heel veel rustgevend wit met hier en daar goedgekozen decoratie. Je kan hier heerlijk zitten vooraan aan het raam met leuk zicht op het Antwerpse stadsleven, rustig plaatsnemen aan de kleine knusse tafeltjes of met het hele gezelschap aan de lange tafel achteraan. Ikzelf koos voor een plekje achterin aan het grote raam met zicht op de prachtige stadstuin. Bij mooi weer zal het hier trouwens heerlijk toeven zijn.

Interieur en gezelligheid is één, maar geen topzaak zonder lekker eten natuurlijk. Barchel is een All day Foodbar. Breakfast, lunch and any time in between. Weet dat je hier kan ontbijten tot 11u45, om daarna te vervolgen met de lunch?!

– Breakfast bagel met cream cheese, bacon, gepocheerd eitje en avocado cream – French toast met seizoensfruit – sunny greek bowl – wraps – homemade icetea of gewoon een overheerlijk stukje taart met niet alledaagse thee’s of perfect geserveerde koffie?!….  Klinkt dit voor u ook zo aangenaam in de oren? Dit is nog maar een kleine greep van al het lekkers dat de kaart en suggestiebord te bieden heeft. Het leuke is dat alle gerechtjes worden gemaakt met bijna allemaal producten van locale leveranciers.

Processed with VSCO with s3 preset
De menukaart met zoveel lekkers op dat kiezen moeilijk wordt….
Processed with VSCO with s3 preset
… om nog maar te zwijgen over het suggestiebord 🙂

Na het voorbijkomen van alle goed uitziende bordjes voor de andere tafeltjes was het nog moeilijker om een keuze te maken. Na lang twijfelen besloot ik om de banana pancakes te nemen, mijn gezel nam het bananabread met salted karamel, kokosroom en fruit. Eenmaal op tafel zag je gewoon dat al dat lekkers gewoon met heel veel liefde en oog voor detail klaargemaakt worden. De bezielers van Barchel (Bar-CH-EL) Charlotte en Ellen zijn daarmee meer dan in hun opzet geslaagd. Hun passie voor lekker en bovendien mooi eten komt onmiddellijk bovendrijven. Echte meesterwerkjes! Mijn bananen pannenkoeken afgewerkt met vers fruit en bijpassend sausje smaakte gewoon hemels. Beter kan je volgens mij geen pancakes serveren. Top !!! Een pure en bewuste keuken op een perfecte manier aan tafel gebracht.

IMG_20170903_091046_869
Bananapancakes… En ja, het was zo lekker als ze eruit zagen 🙂
IMG_20170823_092637_064
Bananabread. Een streling voor het oog en de smaakpapillen.

Na dit lekkere ontbijt was het nog even genieten met een lekker tasje koffie, een tijdschrift en lekker even onthaasten in een prachtig decor. Hier voelde ik me onmiddellijk thuis. Het plaatje was af.

Eén ding staat nu al vast na een voormiddag genieten… Mij gaan ze hier nog vaker terug zien!!! Geweldig.

Praktische informatie:

LOCATIE
Van Bréestraat 6
2018 Antwerpen

OPEN
Di – Vrij, 8u00 – 16u00
Zat, 9u00 – 17u00
Zondag & maandag gesloten

http://www.barchel-antwerp.com

Hebben jullie deze hotspot al eens bezocht? Wat is jullie favoriete lunchbar, waar er lekker eten en drinken geserveerd wordt of je echt tot rust kan komen?

Mvg Miss K

Processed with VSCO with s3 preset
Een oase van rust! In de prachtige stadstuin is het heerlijk toeven.

 

24 reacties Voeg uw reactie toe

 1. bru.belle schreef:

  Bedankt voor het leuke adresje! Gaan we zeker eens uitproberen.. ❤️

  Like

 2. Beau Bewust schreef:

  Wauw dat ziet er echt superleuk en lekker uit!

  Like

 3. Joyce Van de Pas schreef:

  Oh, deze noteer ik voor als we een keer in de buurt zijn, thanks!

  Like

 4. jessie schreef:

  Wat een prachtig pand; vanbinnen en vanbuiten!

  Like

 5. Oh klinkt goed en ziet er schitterend uit! Dit had ik eerder moeten weten, was afgelopen weekend nog in de buurt van Antwerpen namelijk. Voor de volgende keer 😉

  Like

 6. Kevin schreef:

  Oh my wat ziet dat er goed uit zeg. ik heb nu al zin in pannenkoeken haha! Ga deze zeker even opslaan en even checken als ik weer eens naar Antwerpen ga

  Like

 7. Ester schreef:

  Wat mooi! Ziet er goed uit

  Like

 8. moonlighttravel schreef:

  Leuke tip! Ik ga hem onthouden voor als ik weer eens naar Antwerpen ga!

  Like

 9. Judith schreef:

  Wat ziet het er lekker uit zeg, mooi plekje ook

  Like

 10. Dafne schreef:

  Deze gaat op de lijst. Mocht ik ooit weer eens in Antwerpen komen …

  Like

 11. Evelyne schreef:

  Leuke hotspot! Moet ik onthouden voor als ik nog eens in het Antwerpse ben.

  Like

 12. lauradaems schreef:

  Super gezellig! Ik woon zelf wat ver van Antwerpen, maar in de omliggende gemeentes hier vind ik ook wel wat naar m’n zin!

  Like

 13. Kimberly schreef:

  Ziet er heel gezellig uit! Als ik een keer in de buurt ben.. 😀

  Like

 14. Leo schreef:

  O wow. wat een leuke plek lijkt me dat. Daar moet ik snel eens naartoe.Bedankt voor de tip. Altijd leuk om jou blogs te lezen.

  Like

 15. sixpacksbe schreef:

  Heb ik genoteerd! De buurt van het stadspark is een buurt die ik niet echt ken maar hier ga ik zeker eens naar toe gana.

  Like

 16. Carlijn schreef:

  Toevallig was ik een paar weken geleden in Antwerpen en heb ik hier ook gegeten/geluncht. Superleuk plekje! En het bananenbrood is écht goddelijk!

  Like

 17. thatonetime17 schreef:

  Wat een superleuk tentje, jammer dat het in Antwerpen is (ver weg voor mij 😉 )

  Like

 18. mamaishblog schreef:

  Van Breestraat is een van mijn lievelingsstraatje in Antwerpen. Deze hotspot gaat ik opslaan!

  Like

 19. Gerda schreef:

  Ziet er sfeervol uit, genoten van de foto’s!

  Like

 20. Wat een leuke hotspot. Vooral dat photo board vind ik tof.

  Like

 21. Deze staat al heel lang op mijn to-visit lijstje! Het ziet er echt zo leuk uit 🙂

  Like

 22. Eef Bogaerts schreef:

  The place to be !! Ellen 😍en Charlotte doen dat fantastisch !! Je omschrijft Barchel perfect zoals het is !! 😘

  Like

 23. dmkslife schreef:

  Hier wil ik zeker naartoe! X

  Like

 24. dmkslife schreef:

  Hier wil ik zeker naartoe!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s