Self… een topper van eigen bodem.

Wij vrouwen willen altijd goed voor de dag komen. We shoppen erop los, kiezen de beste kleedjes en outfits, en tutten ons maar al te graag op met de beste en meest uiteenlopende make-up producten. De basis echter van een gezonde en stralende huid is de voorafgaande en belangrijke basisverzorging. Daarom gebruik ik sinds kort de face scrub van Self.

Self is een jong Belgisch cosmeticamerk opgericht door Isabelle Ulenaers. Het volledige gamma bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten. Er zijn geen synthetische – of parfumstoffen aan toegevoegd. De betrachting is om uitsluitend met de allerbeste producten te werken, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze goed zijn voor de huid, en die in grote hoeveelheden in elke potje te steken zodat ze ook hun werk kunnen doen waarvoor ze geschikt zijn.
Isabelle kwam op het idee om een lijn zelf op de markt te brengen nadat haar dochtertje meermaals last had van een moeilijke huid. Na vele teleurstellingen in bepaalde producten, besloot ze om zelf op onderzoek te gaan naar de juiste producten, die haar dochters huid op de juiste manier voeden en beschermen.
Belangrijk was evenwel om dit te creëren met respect voor de natuur en het natuurlijke karakter van de huid. Om het plaatje compleet te maken worden alle producten verpakt in recycleerbare verpakkingen. Heel het gamma is zelfs geschikt voor de meest fragiele huid, namelijk van baby’s en zwangere vrouwen.
Het oorspronkelijke doel van de Self missie was om oplossingen te vinden voor haar dochter, dus zijn al deze verzorgingsproducten ook gebruikt op de huid van dochterlief.

IMG_7953
Een greep uit het fantastische gamma van Self. Van bodywash tot nachtcrème, lichaam- en gezichtsscrub, tot een fijne bodybutter en dagcrème. Het beste van het beste voor een volledige verzorging in elk potje. (foto Self)

Sinds een tweetal weken gebruik ik de Boost of oxygen facial scrub. Een heerlijk milde en doeltreffende scrub. De exclusieve , natuurlijke formule met rijstkorrels verwijdert de dode huidcellen  en onzuiverheden op milde wijze, terwijl de pure en gezonde oliën royaal voeden en herstellen. De scrub is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige en allergische huid. Hij is ook zeer doeltreffend voor mensen met huidaandoening zoals eczeem.

Processed with VSCO with preset

Al van bij het eerste gebruik, veertien dagen geleden, merkte ik dat dit gewoon een topproduct is. Een zachte scrub met een zalige geur. In tegenstelling tot vele andere concurrenten had ik niet het “schuurpapier” gevoel en was mijn huid na het afspoelen absoluut niet trekkerig. Mijn huid voelde onmiddellijk zacht, glad en gezonder aan zonder sporen van irritatie. Ook worden de onzuiverheden onmiddellijk aangepakt. Op advies van de producent zelf ga ik deze scrub één à tweemaal per week gebruiken om mijn huid te zuiveren en voeden. De beste oliën op basis van argan, macadamia, shea butter en kokosnoot verzorgt zowel mijn – als de allergevoeligste huid tot in de puntjes.

Processed with VSCO with s3 preset

Na enkele weken gebruik, ben ik bijzonder tevreden over deze scrub. De resultaten zijn gewoon fantastisch en mijn huid schittert als nooit tevoren.
Met deze gedachte in het achterhoofd ga ik bij mijn volgende aankoop aan verzorgingsproducten zeker eens neuzen in het uitgebreide gamma aan 100 % natuurlijke producten dat SELF nog te bieden heeft. Het gamma bestaat uit een waaier aan gelaat- en lichaamsverzorgingen. Als die allemaal zo indrukwekkend zijn als mijn scrub, dan weet ik wat te kiezen.

IMG_7951
Een greep uit het gamma vlnr. de facial scrub en lotion, de nacht- en dagcrème. (foto Self)

Wilt u zelf ook informatie inwinnen of gewoon de producten van Self aanschaffen?
Kijk dan alvast eens op de website voor verkooppunten of beautysalons bij u in de buurt of bestel via de webshop.

www.naturalself.eu

Belangrijkste eigenschappen van de Facial scrub.

 • Gewone, gevoelige en droge huid
 • Hypoallergeen
 • Parabeenvrij
 • Herstelt en beschermt
 • Geen chemische of synthetische additieven, natuurlijke bewaarmiddelen.

Ingrediënten 

 • Aqua
 • Glycerin
 • Polyglyceryl-4 Caprate
 • Oryza Sativa Germ (Rice) Powder
 • Cocos Nucifera (Coconut) Oil
 • Butyrospermum Parkii (Shea) Butter
 • Macadamia Integrifolia Seed Oil
 • Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil
 • Aloe Barbadensis (Aloe vera)
 • Citrus Aurantium Dulcis (Sweet orange) Peel Oil
 • Citrus Nobilis (Mandarin) Peel Oil
 • Pelargonium graveolens (Geranium) Oil
 • Xanthan Gum
 • Sodium Anisate (Natural preservative)
 • Sodium Levulinate (Natural preservative)
 • Glyceryl Caprylate
 • Lactic Acid
 • Geraniol
 • Linalool
Citronellol
 • D-Limonene

IMG_20171010_185939_785

IMG_7952
Fine delicate Body butter (foto Self)

Gepubliceerd door

17 reacties op ‘Self… een topper van eigen bodem.

 1. Oeh!! Dit Lijkt me een fijn merk. Ik kende het merk nog niet. Heel erg bedankt voor het delen van deze blogpost. Ik ben benieuwd naar je volgende blogpost!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s