KLEINE dingen, GROOT geluk…

on

Een maandje geleden stond opeens de koerier voor de deur met een groot pakket. Na opening ontdekte ik een super mooi koffie toestelletje van Nescafé, namelijk de Dolce Gusto Lumio. Verder zaten er nog de capsules bij uit de nieuwe lijn van Nescafé. Het ‘Absolute Origins’ gamma. Hoog tijd dus om de verschillende koffies te proeven.

IMG_20180708_100247_117

Ik moet eerlijk toegeven dat ik in het verleden altijd een beetje raar opkeek van kleine toestelletjes of van de potten oploskoffie die je van Nescafé altijd in de winkel aantrof. Enkele jaren geleden hebben we hier thuis een investering gedaan om een semi-professioneel koffieapparaat in huis te halen die alle koffie variëteiten aankan met vers gemalen koffiebonen die a la minute door de maler gaan net voor bereiding. Je moet immers respect hebben voor het product. Niet? 🙂
Welnu was het tijd om mijn vooroordelen ( hopelijk ) te ontkrachten en kon ik meteen het nieuw gamma van Nescafé Dolce Gusto proeven….. De Absolute Origins!

Het Absolute Origins gamma bestaat uit drie verschillende smaken. Het zijn allemaal 100% Arabicavariëteiten, afkomstig uit de biologische landbouw en van topkwaliteit, rechtstreeks uit Latijns-Amerika.

Lungo uit de Colombiaanse Sierra Nevada

lungo_colombia_main2_1

 

Een 100% biologische Arabicakoffie met tonen van amandel, nootmuskaat en geroosterde gerst. Ontdek een verfijnde biologische Lungo met unieke smaak. Een uitzonderlijke, biologisch geteelde Arabicakoffie geselecteerd in de steile bergen van de Sierra Nevada waar de afstammelingen van de Tayrona-stam koffie cultiveren volgens de traditionele filosofie. Tonen van amandel, nootmuskaat en geroosterde gerst.

Toen ik het kopje zag net na bereiding was ik helemaal onder de indruk. De koffie had echt die heerlijke stevige en glanzende crèma laag. Perfect!!! Maar daarover later meer.
Het is echt een perfecte lungo met medium intensiteit. Verfijnd maar toch delicaat. Heerlijk om door de dag te drinken en ideaal voor mensen die houden van net wat meer koffie dan een espresso shot.

Zachte Espresso uit Corquin, Honduras

espresso_honduras_main2_1

Deze biologisch geteelde Arabicakoffie is zacht met tonen van honing, zwarte chocolade en mout. Het is een uitzonderlijke biologisch geteelde Arabicakoffie zorgvuldig geselecteerd in de Corquin regio van Honduras voor zijn kenmerkende smaak en unieke aroma’s. Hij werd geteeld op het ritme van de natuur en omringd door tropische wouden. Deze premium 100% biologische Arabica werd handgeplukt bij volle rijping.

Het is echt een zeer fijne, ronde en zachte espresso. Voor mij zelfs zeer aangenaam om de dag te beginnen of gewoon om doorheen de dag te drinken.

Intense espresso uit Cajamarca in Peru

espresso_peru_main2_2

Deze intense espresso, geteeld volgens de traditie van het Minga volk, is een intense Arabicakoffie met unieke aroma’s van zoethout en subtiele tonen van roze peper en zwarte bessen. In de hooglanden van de Peruviaanse provincie Cajamarca, werd een uitzonderlijke 100% biologische Arabica geteeld naar de tradities van de Minga, gebaseerd op een filosofie van wederzijdse hulp en respect. Het unieke klimaat en de zorg van de koffieboeren maken dit een koffie van uitzondelijke kwaliteit.

Je proeft onmiddellijk dat hij vrij stevig en puur is, misschien voor mij zelfs net ietsje te. Toch merk je direct, bij alle drie trouwens , de uitstekende kwaliteit van de koffie(s) en de versheid. Echte smaken voor de pure koffiekenner!!!

Processed with VSCO with preset

Ondanks dat ik geen boontjes hoor malen door mijn machine proef ik echt de versheid van koffie. Dit komt namelijk door de hermetisch afgesloten capsules die zorgen dat zowel het aroma als de versheid aanwezig blijft in elk kopje koffie en telkens op net dezelfde eenvoudige manier klaargemaakt worden.

Uiteraard hebben we geen perfecte koffie of espresso zonder degelijk toestel. Zo heb ik nu de Nescafé Dolce Gusto Lumio.

De NESCAFÉ Dolce Gusto Lumio automatische capsulmachine combineert minimalistisch design met een maximum aan koffievariëteiten zoals Lungo’s, Espresso’s, Latte’s en Cappuccino’s. De technologie is volledig ingewerkt in de voet van de machine, wat de Lumio™ een compact en stijlvol design geeft dat perfect past in elke keuken. De Lumio is 37cm (H) x 18cm (B) x 22cm (D) met een watertank van 1L en een XL-drankenfunctie. Met een hogedruksysteem van maximaal 15 bar kun je met de Lumio van een professioneel kopje koffie met fluweelachtige crémalaag genieten.

Mijn conclusie, en had het echt niet verwacht, maar met een compact toestelletje als de Lumio zet je echt de perfecte koffies in een mum van tijd. Gewoon knopje aanzetten voor warm water, de aangegeven perfecte hoeveelheid instellen, en je hebt keer na keer weer het ideale kopje volgens de kunst.
Ik ben zelfs zo overtuigd van de Nespresso Dolce Gusto machine dat ik vrijwel onmiddellijk de andere variëteiten in huis heb gehaald. Zo heb ik ook, als fan van de betere macchiato’s, dat gamma ontdekt, en ook dat gaat super eenvoudig. Gewoon eerst de capsule van de melk in het toestel, vervolgens die met de koffie, en op één, twee, drie heb je de perfecte Latte! Zonder het gedoe van melkreservoirs die je na gebruik weer moet uitwassen en de overgebleven melk moet van weggooien.

150-capsulas-dolce-gusto-cafe-au-lait-D_NQ_NP_13656-MLA135521807_459-O

Heb je nu nog niet voldoende aan de meer dan 30 warme en koude koffievariëteiten, probeer dan zeker ook eens de chocoladespecialiteiten en thees, want ook dat weet onze Dolce Gusto machine als de beste klaar te maken!!!

Genieten!

Voor meer info kijk je zeker eens op

www.dolce-gusto.be

 

15 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marguerita schreef:

  Oh lekkere koffie! Ben heel benieuwd hoe hij in je keuken past. Die capsule automaten schijnen heel fijn te zijn

  Like

 2. Oehh heerlijk. Ik ben ook zo gek op speciale smaken koffie. Lijkt me een fijn apparaat 🙂

  Like

 3. DM on the road schreef:

  Oehh heerlijk zeg verschillende smaakjes koffie. Ik ben er ook zo gek op en het lijkt me een fijn apparaat 🙂

  Like

 4. Bella Beauty schreef:

  Thuis hebben wij ook zn luxe koffiezet apparaat met verse bonen, ik moet zeggen dat ik eigenlijk nooit koffie drink🤗

  Like

 5. verdraaidmooi schreef:

  Ik ben zelf een echte theeleut en heb weinig met koffie, maar ik weet zeker dat mijn vriend dit fantastisch zou vinden!

  Like

 6. Nicole Orriëns schreef:

  Wat een leuk pakketje om te krijgen. Het klinkt als heerlijke koffie allemaal met veel opties!

  Like

 7. feliceveenman schreef:

  niets voor mij. ik vind koffie uit een cupje niet lekker, duur en super millieu onvriendelijk. soory ik probeer altijd positief te reageren, maar ik heb zo’n hekel aan die cupjes- koffie

  Like

 8. Sofie Katelijne schreef:

  Heerlijk hé zo’n apparaat! zou niet kunnen leven zonder een kopje ’s morgens 🙂

  Like

 9. Heerlijk! Ik ben dol op koffie en de dolce gusto spreekt me elke keer weer aan. Lekker hoor! En tof om zo verrast te worden

  Like

 10. Globalizious schreef:

  Wat fijn dat het zo bevalt. Ik ben geen koffiefan, dus voor mij zou het niks zijn Haha.

  Like

 11. www.jouvence.nl schreef:

  Ik lust helemaal geen koffie, heb vanalles geprobeerd, maar ik blijf de smaak vies vinden.

  Like

 12. Amelie schreef:

  Zo een pakketje zou ik ook wel eens willen krijgen. Ik snap volledig dat je er vooroordelen over had en dat je eerste voorkeur uitging naar vers gemalen koffie. Een nadeel van die vers gemalen koffie is de hoofdpijn die je er ’s ochtends van krijgt als het gemalen wordt.

  Like

 13. Chicamoms schreef:

  Het klinkt als een goede kop koffie!

  Like

 14. Beautyandhealtylover schreef:

  Ooooo heerlijk in de ochtend dit!

  Like

 15. Lindsey Beljaars schreef:

  Ik ben echt een koffieleut en vind Dolce Gusto van Nescafe heerlijk!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s